Använd fantasin – och spara pengar!

Undersökningar visar att vi slänger 25% av all mat vi köper direkt i soporna. Detta samtidigt som råvarupriserna stiger och många klagar över att maten är för dyr. Oftast slänger vi maten för att vi har för stor respekt för datummärkningen, ibland blir maten förstörd för att vi har förvarat den i fel temperatur (visste du t ex att bananer och sallad inte tål att förvaras för kallt?).

Gör något bra av resterna istället. Spara under veckan när det blir mat över och när det närmar sig lunchdags på lördag, kolla vad du har för rester i kylen och se vilka nya spännande rätter du kan göra av dem.

Överbliven köttfärssås kan bli en god soppa, gårdagens makaroner en fräsch pastasallad. Kokt potatis skivar du och lägger på en knäckemacka tillsammans med lite kaviar.

Lite bättre planering när det gäller matinköpen är en bra investering i tid och hälsa, och innebär dessutom att du spar pengar. Med hjälp av Veckomatsedel och inköpslista där allt du behöver för veckans middagsmat finns samlat, så slipper du få “oväntat besök” i kundvagnen, du handlar precis det du behöver och slipper slänga mat som blivit för gammal.

Ha en skön helg!