Skön start på en ny vecka

Det pratas ofta om att frukosten är dagens viktigaste mål. Vad ligger bakom det?

Frukosten är inte viktigare än någon annan måltid rent näringsmässigt, men en bra start lägger ofta grunden till hela dagens beteende. Den som äter frukost orkar koncentrera sig på jobbet och i skolbänken, och på träningspasset. En rejäl frukost som varar länge ger en bra bas och gör att du slipper bli hungrig och småsugen under förmiddagen, du äter lagom mycket till lunch, och får i dig bra energi och byggstenar som du behöver under dagen.

Idag blir det en fullkornsmacka med ost och paprika, naturell youghurt med müsli, frukt och lite rostade nötter. Och givetvis en stor kopp kaffe och dagens GP.

En härlig start på en ny vecka.

Vad har du ätit till frukost idag?

Foto:  Katja Andersson.