Snabbmat, smartmat, smalmat

För mig har det alltid varit viktigt att maten är lättlagad och att råvarorna är lätta att få tag i. Vardagsmaten ska vara god och snabblagad – och sund. Snabba recept med ingredienser som man kan ha hemma, och som går snabbt att svänga ihop något av när man kommer hem med två dagiströtta killar. 

Sund snabbmat. Lax med quinoa, tomater och bönor.

HÄLSOaspekten får dela förstaplatsen i prioritetsordningen med kriteriet SNABBLAGAT. Så det gäller att ha bra råvaror hemma, till exempel:

Fryst fiskfilé,
frysta grönsaker, t ex wokblandning
fryst kycklingfilé,
kassler,
burktomater (gärna körsbärstomater!),
tonfisk på burk,
parmesanost,
pasta av olika slag,
bulgur, quinoa, kamutvete,
blandade bönor (konserv),
morötter och andra rotfrukter,
potatis,
lök och vitlök.
Och givetvis en god olivolja!

Det är några av de ingredienser jag alltid ser till att ha hemma – då kan man alltid fixa en god kvällsmat, på hyfsat kort tid.

För ny inspiration i varddagen; Prova en ny veckomatsedel, du kan skriva ut inköpslistan och ta med till affären, så sparar du tid även när du handlar.

Foto:
Katja Andersson