Vem behöver proteindrinkar och återhämtningsmål?

Återhämtningsmål är viktigt för den som tränar ofta (5-6 pass i veckan eller så),

Yoghurt med frukt räcker oftast inte som återhämtningsmål för den som tränar ofta.

och för den som har ett högt energibehov är proteindrinkar ett sätt att få i sig mer energi. Men för den som vill gå ner i vikt är det ingen bra idé att dricka en massa energi. Fast mat som man behöver tugga längre har oftast en positiv effekt på mättnadskänslan.  Att dricka en måltid ger inte samma upplevelse av att man har ätit som att äta och tugga i sig samma kalorimängd. 

De flesta jag känner tränar för att hålla vikten eller gå ner i vikt. Då kan proteindrinkar och återhämtningsmål få en direkt motsatt effekt.
Det är alltid summan av kalorier IN och kalorier UT som avgör din vikt. Så om ditt mål är att gå ner i vikt så bör du se över hela energiintaget.  Då är det bättre att se över timingen och anpassa tränings- och mattider på bästa sätt.

Ha en skön helg!