After work – popcorn som återhämtning

Många har höjt på ögonbrynen när jag sagt att popcorn är bra som återhämtningsmål. Det krävs i och för sig rätt mycket popcorn men det har åtminstone jag inga problem med. Jag äter gärna mycket popcorn.

Ett glas mjölk och en skål popcorn innehåller snabba kolhydrater, snabba och långsamma proteiner läs mer här (långt ner i artikeln om mjölk som återhämtningsdryck!) och lite salt – som är extra viktigt om du har svettats mycket och behöver hjälpa kroppen att ta upp vätska

GI-tallrik med räkor. Från Kosmos i Gbg.

Återhämtningsmålet är särskilt viktigt för dig som tränar hårt och ofta, om du tränar max 2-3 gånger i veckan är det inget du behöver fundera över.

Dagens bild är den lunch jag just har stoppat i mig. Även idag gick det alldeles utmärkt att få tag i en bra lunch på stan.

Min vecka har känts som en tornado med många textlämningar, föredrag och intressanta möten. 
Nu tar jag lite kompledigt och går och tränar.

Ha en skön helg!