Förkylt!

I dagens inlägg i MbM-bloggen kan du läsa om bästa sättet att komma igång med träningen efter en förkylning eller sjukdom. Medan du väntar på att bli frisk kan du passa på att ge kroppen en period av välbehövlig vila, kanske boosta med lite extra c-vitaminer, och sova så mycket som möjligt. Så fort du känner dig bättre är det smart att börja lugnt med promenader. Frisk luft och rörelse gör att du känner dig piggare, snart är du på banan igen och kan fortsätta mot dina mål.

Tillägg 22/2-2011
Den här årstiden kan det vara svårt att veta vad som är sjukt och vad som är tillräckligt friskt för att kunna träna.
Mats Börjesson som bl a är damfotbollslandslagets läkare är intervjuad i senaste Friskispressen. Han drar gränsen vid nacken. Om besvären sitter nedanför nacken avråder han från träning. Smart tumregel!

8 kommentarer

Hej Sofia!
Först och främst är det inte särskilt hälsosamt att belasta kroppen ytterligare när den redan kämpar mot en sjukdom. Bakterierna kan sätta sig i hjärtmuskeln vilket kan vara direkt livsfarligt.
Är man sjuk ska man vila och se till att bli frisk innan man sätter igång med träningen igen.
Sköt om dig och lycka till!