En ny vändning

Nu kommer den här bloggen att ta en liiiite annorlunda inriktning. Nu är det en dryg månad kvar till Göteborgsvarvet och min träning går in i en ny fas. Det tror jag kommer att märkas.
Igår stiftade jag bekantskap med min nya löparkompis. Garmin F60W heter hon. Vi hade vår första date under en 11 km runda runt Ytterby och västra delen av Kungälv. Vilket fantastiskt väder! Underbart skön upplevelse för kroppen, öronen (fågelsång) och ögonen (det börjar bli grönt på träden och i den svarta jorden sticker det upp vårblommor).

Det här var första långpasset den här säsongen. Jag har sprungit 7-8 km någon enstaka gång men inte längre än 5 km sedan jag var sjuk i början av mars. Jag borde varit väldigt trött men det kändes väldigt bra hela vägen. Pulsen låg på 160-170 under större delen av passet, någon gång uppåt 180. Min maxpuls är strax över 200.

Jag fyller nästan alltid på energiförråden innan jag går ut på ett längre träningspass. Det känns viktigare än återhämtningsmålet när man är på min nivå. Inte minst är det viktigt för min mentala inställning och för att det ska kännas bra. Utan mat i magen blir jag låg och deppig. Då blir rundorna ofta alldeles för korta.

Jag gör en egen drickyoghurt med hälften mjölk och hälften fruktyoghurt eller naturell yoghurt med lite outspädd saft eller en sked sylt. Skakar ihop detta i en flaska och dricker strax innan jag sticker iväg. Ibland lägger jag till några mandlar. Det ger bra energi som varar länge, samtidigt som det tar minimal plats i magen.

Och så vatten såklart. Jag brukar se till att dricka en hel del vatten under timmarna innan jag ska träna så att vätskebalansen är bra från början. Har aldrig haft något med mig ut, men det kanske är bra att prova. Om man springer flera varv på en runda kan man ju lägga en flaska vid ett träd eller så, om man tycker att det känns jobbigt att bära med sig vattenflaskan eller ha vätskebälte eller vätskeryggsäck med sig. Än är det ju

1 kommentar