På spaning efter bra lunch – Pour Bon


Pocherad torsk med ägg- och persiljesås, sockerärtor och krossad färskpotatis. En gammal klassiker i ny fräsch tappning.
Till det en väldigt bra salladsbuffé med rotfrukter och kikärter, grönsallad, hommus och tapenade, och soppa på vita bönor och ramslök. Knaprigt god skorpa på det egenbakade brödet. Fräscha råvaror. Känns som att man får i sig mycket näring på Pour Bon, ett stenkast från mitt kontor, mitt i hjärtat av Götet.

Det är enkelt och gott, de fina råvarornas smaker får sitt välförtjänta utrymme och totalt sett är det bra. Eller helt okej.
Man ska väl inte klaga, men trots att man får en liten ”puck” som säger till när varmrättstallriken är klar, så var maten inte varm när jag fick den. Lite trist. Och ganska kallt i lokalen.

Pris 95 riksdaler. Helt okej, men inte lika prisvärt som härom sistens på Avenyn.