Inspirerar på Driftig.nu

Jag är en av Driftig.nu’s inspiratörer för kvinnor som driver eget företag. Läs gärna min text om vad man bör tänka på för att öka sin energi och kreativitet, känna sig piggare och gladare – samt bli mer stresstålig HÄR.

Många gånger  tänker man mindre rationellt och blir mer benägen att följa sina impulser när man blir sugen på något sött till exempel, man gärna dricker mer kaffe och äter mer socker än normalt. Man kanske äter medan man jobbar framför datorn – det man äter medan man gör något annat glömmer man ofta bort, och även mättnadssignalerna fungerar sämre.

Dessutom tar man sig sällan tid att träna och äta bra mat, man dricker för lite vatten, man går och lägger sig för sent, man sover dåligt och för lite. Allt detta bidrar till en ond cirkel. Man blir mer och mer sötsugen och stresshormonerna gör att extraenergin man får i sig samlas som fett på magen – bukfetma.

I stressiga perioder behöver du dina sunda vanor som bäst.
Prioritera dem – det är en viktig investering för att du ska hålla längre.

Tidigare inlägg på detta tema, till exempel:

Hur man löser vardagen i stressiga perioder

Matsnack i radion

Mindfulness vid matbordet

(bilden lånad här)