Nya rön för att sänka kolesterolet?

I senaste  numret av Dagens Medicin beskrivs en ny studie publicerad i JAMA. Den testade kosten innehåller enligt artikeln i DM grönsaker, nötter, havregryn, sojaprotein, berikat margarin och fibrer och beskrivs som ”motsatsen till Livsmedelsverkets råd”.

Professor Göran Berglund Lunds universitet, ser studien som intressant:

– Det här visar hur fullständigt fel Livsmedelsverket har när de rekommenderar fettsnål kost till befolkningen. Jag hoppas att detta blir en ögonöppnare för dem, säger han till DN.

DÅ säger jag till Göran Berglund: Du borde också öppna ögonen. Jag ser inga motsatsförhållanden alls, snarare tvärtom. Den kost som har testats är i princip SLV’s allmänna kostråd i extended version, d v s med lite extra växtsteroler och betoning på lösliga fibrer. Inga konstigheter alls.

1 kommentar