Nystart!

Nu är höstterminen i full gång. Jag har för första gången lämnat min sjuåring till ”riktiga” skolan. En stor dag.

GöteborgsPostens inslag med artiklar träning varje tisdag har haft sommaruppehåll. Idag återupptas dessa med en stor artikel om löpning där bland annat Midde Hamrin och Evy Palm uttalar sig. Frisk luft och ett glatt humör får man på köpet. Själv har jag kommit fram till att jag behöver variera min träning mer, behöver ny motivation vad gäller styrketräningen för att kroppen ska hålla för löpträningen.

Varje tisdag har jag en spalt i GP, där jag svarar på läsarfrågor och ger tips om kost och träning för en enklare och sundare vardag. Idag handlar det om hur man får in träningen i ett späckat schema med krävande jobb och höga träningsambitioner. Att planera in sin träning är viktigt för att den ska bli av. Boka in möten med dig själv i kalendern, träningen måste få ta tid, det är en viktig investering för att må bra, trivas med sig själv, och få mer gjort.

Bra mat och en lagom dos motion är de viktigaste faktorerna för hälsan – som du kan påverka själv.

Det är skönt att återgå till grottekvarnen, tycker jag. Skönt att komma in i rutiner och få lite mer struktur i livet efter ett långt sommarlov. Dessutom är det underbart skönt att få jobba igen, sträcka på ryggen och leva lite vuxenliv efter att ha levt familjeliv med fyra pers i trånga utrymmen (liiiiten segelbåt, varndrarhemsrum, olika friggebodar mm) i två månader.

1 kommentar