Citron, vitlök och olivolja – en smakkombination som aldrig sviker, prova t ex denna supergoda bön- och kycklingsallad!
Kyckling- och bönsallad med vitlök och citron
Du behöver:
1 förp. blandade bönor (t ex Zetas tetrapack)
2-3 msk olivolja
½ citron
½-1 vitlöksklyfta
3 kycklingfiléer
flytande margarin eller olja till stekning
salt och peppar
1 påse blandad sallad
1 ask cocktailtomater
Gör så här:
Låt bönorna rinna av och lägg dem i en salladsskål. Häll över oljan och pressa över citronsaft. Pressa ner vitlöksklyftan och krydda med salt och peppar.
Skär kycklingfiléerna på längden i 3-4 delar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek dem på medelvärme i flytande margarin eller olja tills de är genomstekta och fått fin färg.
Skölj salladen och tomaterna. Skär tomaterna i halvor. Blanda med bönorna i salladsskålen och servera tillsammans med ett gott brytbröd och dina favoritoliver.
Vad blir det för mat hemma hos dig?