Mat och träning på höstens tjejkvällar

Nyss hemkommen från en spännande kväll i Folksams regi.
Jag kommer under hösten att föreläsa på Folksams tjejkvällar som arrangeras för medlemmar i olika fackförbund. I dag var det mest målare och elektriker i publiken.

Som alltid så tycker jag att det viktigaste är att man får i sig lagom mycket energi i förhållande till hur mycket man rör sig, och att man får i sig tillräckligt av vitaminer och andra näringsämnen som gör att man håller sig pigg och frisk.

När det gäller träning för personer som har ett rörligt och fysiskt krävande jobb så kan jag förstå att det är svårt att motivera sig till att dessutom träna på sin lediga tid – här handlar det om att man ska slippa anstränga sig maximalt hela dagarna. Om man tränar så att man blir lite starkare och uthålligare än man behöver vara i sitt jobb, kommer jobbet att kännas lättare. Det minskar risken för stress och belastningsskador, och man orkar mer även när man är ledig.

Min bruksanvisning för smarta matlådor uppskattades mycket, liksom veckomatsedlarna med inköpslista som ingick i deras goodie bags.