Mitt favorithöstrecept

Rotfrukter är billigt, enkelt och gott. Kombinera gärna olika sorter med olika färg – då får du en kombination av olika antioxidanter. Tillsammans ger de fler positiva effekter än var och en för sig. Ensam är inte stark utan 1+1=3 – precis som i många andra sammanhang.

Rostade rotfrukter och fetaost på grynbädd
Ingredienser
2 morötter
en bit rotselleri
2 små palsternackor
3 färska rödbetor
2 rödlökar
2 msk olja
salt & peppar
4 portioner kamutvete, matkorn eller bulgur
100 g fetaost

Gör så här
Koka kornen enligt anvisningar på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i klyftor / bitar. Lägg dem i en 2- eller 3-literspåse och tillsätt olja, salt och peppar. Skaka om så att oljan fördelar sig jämnt. Lägg rotfrukterna på plåt (med bakplåtspapper) eller i en ugnsfast form. Rosta i ugnen 20-30 minuter. Lägg kornen på ett serveringsfat, lägg rotfrukterna ovanpå och smula till sist över fetaosten.

 

 

Foto: Katja Andersson