Fick en fråga från en klient – och vill gärna visa svaret även för dig, jag tror nämligen inte att hon är ensam om ”problemet”:
Jag svarar såhär, fyll gärna på med fler tips!
Jag tycker att det är väldigt bra att lägga ner/investera lite tid i att fylla några plastlådor ett par gånger i veckan. Du kan göra t ex
* bönor i vinegrettdressing med lite rödlök,
* bulgur eller hela korn av t ex kamutvete blandat med bitar av soltorkade tomater, lite finstrimlad salladslök, salt och peppar
* kokta rödbetor, ev med lite olivolja och smulad fetaost eller kapris
* morotsstavar
* rester av kall potatis eller pasta blir en bra bas till en matig sallad, låt stå med lite olja och vinäger, och när det är dags att äta – lägg till tomat, rödlök, babyspenat mm.
Till detta kan du t ex ta
* 1/2 burk keso blandat med 1/2 burk tonfisk, salt och peppar (blanda alltihop och spara hälften till en annan dag)
* 1 kycklingfilé (rester från dagen innan eller färdigköpt)
* 1 laxfilé (rester eller snabblagad i mikron/ugnen, t ex medan du duschar)
* ett par skivor kassler eller kallrökt skinka
* några falafelbollar (finns färdiga i frysdisken, bara att värma i ugn eller mikro)
* en burk makrill i tomatsås
* 1-1,5 dl skalade räkor eller musslor (fryst eller konserv)
och
* några goda oliver
* färdigstrimlad sköljd sallad
* en halv paprika
* gurka, tomat, broccoli, bönor, squash…
1 kommentar
[…] så gör du en insats både för miljön, plånboken och din egen hälsa. Och så går det snabbt också. Share this:FacebookLinkedInTwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]