Spelar fikan någon roll?

20120508-092702.jpg

Frågan kanske för många känns helt puckad – klart det spelar roll för vikten om man fikar – men det är faktiskt ganska många som tror att kroppen är som ett svart hål efter ett träningspass. Att man kan äta precis vad som helst ”det bara försvinner” om man tar det direkt efter träningen.

Damen som ställt veckans läsarfråga i GöteborgsPosten är dessutom inte någon direkt elit, hon promenerar med sina väninnor två gånger i veckan. Och samtliga har som mål att gå ner i vikt. Så att avsluta med kakor och bullar varje gång låter inte som en bra strategi för att nå målet.

Kul att även äldre damer passar på att röra på sig samtidigt som de umgås. Den sociala biten är viktig och det är många gånger det som får träningen att bli av om man inte riktigt känner för det i kroppen.

För när man väl är där är, eller efter ett genomfört pass, är det ju sällan man ångrar att man gjorde det…