Laktosintolerans, en fråga om dos och diagnos

Intervjuad i Expressen, om den så kallade mjölkmagen.
Många har problem med magen och mjölk blir ofta en syndabock – trots att det är ganska få som är känsliga för laktos, endast 3-5 procent är laktosintoleranta. Ofta är det faktorer som stress och oregelbundna matvanor som ställer till problem.

Det är viktigt att känna till att laktosintolerans är en dosfråga, även för dem som verkligen har det. I de flesta fall är specialprodukter som laktosfritt margarin helt onödigt. Om man på egen hand utesluter laktos finns det risk att man missar grundorsaken till magproblemen, och krånglar till det med specialkost helt i onödan.

Undrar förresten vad det är för en suris de har hittat att illustrera artikeln med.
Hon är inte särskilt lik mig i alla fall.

Ha en skön helg!