Om mättande vintermat på Driftig.nu

jul pepparkaka glass

Många ser fram emot julmånaden med skräckblandad förtjusning. Det finns massor av godsaker överallt, och många har svårt att tacka nej när det bjuds. Vill man äta mer sötsaker, glögg och mat utan att gå upp i vikt är det bara att röra på sig mer. Snöbollskrig, vinterpromenader, snöskottning och skridskor är några exempel på sköna vinteraktiviteter.

Det går jättebra att skapa julstämning utan att det blir ett överdåd av kalorier. Visst kan man äta lussebullar, pepparkakor, marsipan och knäck, men inte varje dag. Kryddor, julpyssel, blommor och ljus, smakrika teer och gott kaffe ger julkänsla utan att sätta spår på vikten.

Den här veckan kan du läsa mina bästa tips för skön och mättande vintermat – och hur december blir en julmysmånad utan att behöva sätta spår i din vikt. På Driftig.nu .

Imorgon träffar jag min GP-klient Lotta igen. Ska bli spännande att se henne – fyra kilo lättare än senast :)

Läs om Lottas viktminskningsresa och mina bästa julklappstips på GP plus.