Att unna eller inte unna, det är frågan…

Det blev high score på igenkänningsskalan när jag läste Anna Iwarssons blogg härom dagen.

Jag får ofta frågan om vad jag unnar mig när jag verkligen ska lyxa till det och sätta guldkant på tillvaron. Underförstått utgår man ifrån att en dietist måste ha en förbaskat torrt och tråkigt liv. Och definitivt inte njuter av maten hon äter.

Jag tänker inte i termer av att jag ska unna mig saker. Ställer aldrig frågan till mig själv om jag har förtjänat god mat eller ett glas gott vin. Eller om jag är värd att unna mig lite njutning och nya upplevelser.

Vi har bara ett liv här på jorden – det tror i alla fall jag – så ta vara på det och gör saker som får dig att må bra, här och nu, och i ett framtidsperspektiv.

Stanna upp och fundera lite, och gör det du behöver; ta en promenad i skogen, sätt dig i en skön fåtölj och bara lyssna på lite skön musik, njut av en kopp riktigt gott kaffe, eller träna så svetten sprutar. LEV!