Igår när jag sköljde en bukett broccoli fick jag för mig att vända den uppochner. Och vips föddes en ny idé – tänk om man skulle använda broccoli som dusch.
Sen sansade jag mig och gjorde en gratäng, som planerat. Den åt vi till kyckling och pasta, och resterna åt jag som lunch idag.
Broccoligratäng med fetaost
Du behöver
1 stor broccolibukett
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 bit fetaost, ca 40 gram
Gör såhär
Sätt ugnen på ca 200 grader.
Skölj broccolin och skär den i småbuketter. Lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke och häll smeten över broccolin. Smula till sist fetaosten över. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills äggsmeten stannat och fått fin färg.
Servera som vegetarisk rätt eller som tillbehör till något annat gott.
I lunchlådan strödde jag över lite hackad rostad mandel också. En mycket god smakbrytare mot sältan och grönsakerna.