Att tro på något är hälsosamt #blogg100 del 53

Att tro på något är hälsosamt, stod det i en statusuppdatering på FB i morse – med en bild på ett kors.
Att tro på sig själv och på sin egen förmåga tror jag är det allra viktigaste. Oavsett vad det gäller.
Om du inte tror på dig själv i det du gör – vem ska då göra det? Förankring och äkthet lyser igenom i din verksamhet. Det går inte att fejka ett sant engagemang och den känsla man förmedlar när man verkligen brinner för något. Hur du uppfattar och värdesätter dig själv påverkar både din egen känsla och andras uppfattning.
Om du inte tror att du kan lyckas med det du vill göra – oavsett om det gäller att hålla ett bra föredrag, springa ett marathon eller gå ner i vikt, eller vadhelst du drömmer om – kommer det troligtvis att bli så. Din egen tankes kraft och betydelse för dina resultat är den mest betydelsefulla faktorn. Om du utgår ifrån devisen Yes we can, så kommer du också att få rätt.
Så tro gärna på något, men ännu hellre på någon; dig själv.

20130317-103021.jpg
GP:s kloka bokmärke. HÄR är där man alltid är, som Magnus, Brasse och Eva sa.