Ladda nuet med framtiden – och positiva tankar #blogg100 del 87

Jag har just lyssnat till en fantastiskt bra föreläsning av Olof Röhlander. Väldigt inspirerande och energigivande – här kommer några saker jag gärna vill dela med mig av.

Ta en chans

Tänk om du en gång vaknar upp och inser att du aldrig testat något fullt ut. För att kunna vinna måste du våga riskera att förlora.

Att kunna hantera otrygghet är en viktig del av verksamheten; som egen företagare och i livet i övrigt.

Ibland tar man en chans. Ibland får man en chans. Oavsett vilket så gäller det att vara med på tåget när tillfället dyker upp.

Det blir alltid som man tänkt sig. Vissa människor ”drabbas” av saker hela tiden, men ibland handlar det mer om hur vi tolkar det och hur vi tacklar olika situationer. Kanske är skillnaden mellan en bra och en dålig dag inte så stor – utan hur man hanterar det som händer. Ju tidigare du vänder en dålig trend desto bättre.

Små, små positiva saker kan sätta igång en positiv spiral av förväntningar och fokus på det som är positivt.

Det är inte det faktum att du har mycket att göra som gör dig stressad – utan tankarna på alla måsten och allt du ska hinna med. Ofta blir man lugnare bara av att strukturera upp vad det egentligen är som ska göras.

Jag brukar skriva en lista, det funkar bra för mig. Och har dessutom en bra sidoeffekt: att man tydliggör hur mycket man faktiskt får gjort efter hand som man prickar av posterna.

Det finns en anledning till att framrutan är större än backspegeln. Vi behöver en backspegel för att ta vara på erfarenheterna. Sidospeglarna är till för att hålla koll på konkurrenterna – och omvärlden.

Rätt attityd är viktigare än rätt resurser. Det kräver att man är i rätt balans och mår bra. Vänta inte på att saker ska hända. Ta initiativet och skapa det själv. Håll fast vid det du tror på. Du blir bra på det du tränar – det gäller även positivt tänkande.

Tänk målstyrt: Det du fokuserar på får du mer av.

Olof-Rohlander