Le Pain Quotidien – USAs bästa kaffe?

Jag är i USA; en mix av business och pleasure. Åkte till Florida den 17 juni och har varit i Miami, på västkusten och i Orlando. Allt är toppen – men.. kaffet. Suck.
Resan har till stor del kommit att gå ut på att hitta en anständig kopp kaffe. Och det är inte lätt, kan jag meddela. Tur att det finns Starbucks med ganska jämna mellanrum. Där är det i alla fall okej.
Idag gjorde jag en riktig lyckoträff. På Le Pain Quotidien i närheten av Guggenheimmuseet fick jag en fantastiskt god cappucino.

20130701-194920.jpg
I hörnet Lexington street // 88th street drack jag denna fulländade kopp kaffe. Rekommenderas varmt.
Kika gärna in på mitt Instagramkonto för att se fler bilder från resan; @mersmak_kommunikation (klicka på ikonen högst upp på sidan, den som ser ut som en liten kamera).

20130702-081035.jpg
Bageriet har ett stort utbud av goda bröd, kakor och muffins, ofta med surdeg, hampa, pumpafrön, linfrön och fullkorn. Restaurangen erbjuder goda sallader, olika varianter av tapastallrikar, pajer och mackor. På menyn är de rätter som är biodynamiskt odlade, organic och/eller raw markerade. Och enligt New York-lag är kaloriinnehållet angivet i alla rätter.
Om det har effekt? Ja, kanske; 700 kcal i en chocolate chip cookie – det avskräckte i alla fall mig…