Plommon i min couscoussallad

Jag har kämpat hårt med mina plommon. Välmogna söta plommon fanns plötsligt i tusental i trädgården – och synd att låta dem förstöras. Alltså har vi käkat och käkat.
Idag gör jag slut på det sista av plommonskörden i en couscoussallad som vi äter till grillad kyckling.
Couscoussallad med plommon och fetaost
Du behöver
4 portioner couscous
Salt och peppar
100 gram gröna blad; blandad sallad, t ex ruccola, babyspenat och mangold
10 plommon
En halv rödlök
2-3 msk finhackad persilja
50 gram fetaost

Gör såhär
Tillred couscousen enligt instruktioner på förpackningen. Låt den svalna och blanda sedan med hackad persilja, urkärnade plommon skurna i bitar, rödlöksringar och smulad fetaost. Smaka av ned salt och peppar och servera till grillad kyckling, kryddiga korvar eller något annat gott.
Funkar fint även som vegetarisk huvudrätt.

20130827-171622.jpg