Att hitta effektiviteten i vardagen, äta god, vacker och nyttig mat, och samtidigt njuta för liv och lust. Planering och framförhållning gör det fullt möjligt att få ALLT!
Igår gick jag inom mataffären på vägen till jobbet och handlade allt jag behöver för veckans luncher:
En burk handskalade räkor (ja, de kostar lite mer än andra burkräkor, men det är milsvid kvalitetsskillnad)
Körsbärstomater på kvist
Blandad bladsallad
Paprika
Sugar snaps
Marinerade grönsaker och oliver från Ridderheims
En burk kvarg
En fullkornsfralla (vill ju ha färskt bröd, så det kompletterar jag med efter hand)
Några äpplen
På jobbet finns en stor kyl där jag har en egen låda. Den fyller jag varje måndag med råvaror för att kunna göra lunch och mellanmål under veckan. Den här veckan äter jag lunch på kontoret tre dagar, och det blir samma mat alla dagarna, men det gör ingenting – det är ju så himla gott med räksallad såhär års!
I min lunchsallad har jag babyspenat, mangold, ruccola och machésallad, gul paprika, cocktailtomater och sugar snaps skurna i bitar, gröna och svarta oliver, en klick kvarg och en rejäl hög med räkor.
Nästa vecka kör jag något annat som bas i min lunchmat, kanske tonfisk, grillad kyckling eller kalkonbröst. Jag vill ha något proteinrikt som mättar, samtidigt som kaloriinnehållet är lågt. Min lunch är god, snabblagad och väldigt fräsch – god mat som gör gott. Och som gör mig glad.