Min starkaste förebild

Idag skulle en av de finaste människorna som vandrat på denna jord fyllt 100 år. Min farmor.
Farmor har genom hela mitt liv varit en stark förebild och trots att hon varit död i snart tjugo år tänker jag på henne nästan varje dag.
Människor som startar eget har ofta en företagare som inspirationskälla. Min farmor hade inget företag, men hon var ändå lite av en entreprenör; drev söndagsskola, värvade församlingsmedlemmar och bakade kakor som såldes så dyrt på Missionskyrkans auktion att hon skämdes.
Men mest av allt har farmor inspirerat mig till att bli den jag är. Farmor var mamma till fyra pojkar och godheten själv, men hon såg också till att inte utplåna sig själv. Det var, enligt min farfar, hon som fattade alla viktiga beslut. Och framför allt såg hon varje dag till att hitta en stund för sig själv. Då satt hon solade en stund på altanen, eller spelade något på pianot.
Det där har jag tagit med mig: Att vara snäll mot andra, men vara det mot sig själv först. Tänk att begreppet egentid fanns redan då..
Den viktigaste i ditt liv är du själv. Skapa tid och utrymme för det du mår bra av. Om inte du mår bra kan heller ingen av dina närmaste göra det.

20130925-220236.jpg