Igår kväll hade jag ett riktigt Halleluja moment. Tillsammans med ett gäng genuint matintresserade personer var jag på Lilla Ego i Stockholm.
Två av de tidigare vinnarna av Årets kock har öppnat en liten kvarterskrog med massor av själ och matglädje i varenda detalj.
Daniel Räms (vinnare 2013) och Tom Sjöstedt (2008) var själva på plats och lagade och serverade mat, och var ute i restaurangen och mös och pratade med gästerna.
Svårt att återge denna gastronomiska orgasm (jo faktiskt!), men det här är i korta drag vad vi åt:
1. Sockersaltad lax. Syrad kålrot, rostade hasselnötter.
2. Löjrom från bottenviken. Rårakor. Citrongele. Hängd gräddfil. Brynt smörpulver. Och lite annat smått och gott.
3. Dovhjort: Äppelrökt ytterfilé. Kryddstekt innerfilé. Bakad jordärtskocka. Syltad rödlök. Jordärtskockschips. Och en rotfruktspuré med ost.
4. Drömdessert med konserverade hallon, citron och salt marängglass.
In heaven!
Andra kändiskockar hade också varit här och gillat Lilla Ego.