I himlen på Lilla Ego

Igår kväll hade jag ett riktigt Halleluja moment. Tillsammans med ett gäng genuint matintresserade personer var jag på Lilla Ego i Stockholm.
Två av de tidigare vinnarna av Årets kock har öppnat en liten kvarterskrog med massor av själ och matglädje i varenda detalj.
Daniel Räms (vinnare 2013) och Tom Sjöstedt (2008) var själva på plats och lagade och serverade mat, och var ute i restaurangen och mös och pratade med gästerna.
Svårt att återge denna gastronomiska orgasm (jo faktiskt!), men det här är i korta drag vad vi åt:
1. Sockersaltad lax. Syrad kålrot, rostade hasselnötter.
2. Löjrom från bottenviken. Rårakor. Citrongele. Hängd gräddfil. Brynt smörpulver. Och lite annat smått och gott.
3. Dovhjort: Äppelrökt ytterfilé. Kryddstekt innerfilé. Bakad jordärtskocka. Syltad rödlök. Jordärtskockschips. Och en rotfruktspuré med ost.
4. Drömdessert med konserverade hallon, citron och salt marängglass.
In heaven!

20131212-184151.jpg

20131212-184214.jpg

20131212-184227.jpg

20131212-184247.jpg

20131212-184307.jpg

20131212-184335.jpg
Andra kändiskockar hade också varit här och gillat Lilla Ego.