Hemlagad hommus på ett kick!

Härom dagen fick jag en kryddburk från Herbaria. Tajine Marrakesh är en ekologisk kryddblandning med korinter, salt, paprikaflingor, vitlök, korianderfrön – perfekt i en hemgjord hommus, tänkte jag. Och jag blev överraskad över hur grymt gott det blev.
Du behöver:
1 burk kikärter
1/2 msk pressad citronsaft
1/2 msk rapsolja
1 rågad tsk Tajine Marrakesh
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser med stavmixer. Klart på ett par minuter!

20140407-170444.jpg
Baljväxter som kikärter, bönor och linser är rika på fibrer och protein och en snabb väg till sundare matvanor – särskilt om man, som jag, väljer färdigkokta på burk. Den som har mer tid kan blötlägga och koka kikärterna själv.
Hommus är ett enkelt sätt att äta mer baljväxter; en god och väldigt nyttig sås som bland annat passar till kyckling som vi ska äta strax. Mums!