På spaning i Bretagne

Okej. Bretagne är väl inte direkt känt för sin kökskonst, men tidigare i somras gjorde jag en trendspaning i denna än så länge från turister ganska förskonade del av Frankrike.

Söndag. Skaldjur är ju extremt närodlat, det borde de vara riktigt bra på. Så vi beställer in en skaldjursplateau. För två personer 700kr – och det DYRT jämfört med andra huvudrätter. Riktigt dyrt. Och då förväntar jag mig t ex fler olika såser än en majonnäs och en rödvinsvinäger. Och mer än en halv citronklyfta. Men ostronen var goda. Och räkorna. Sniglar och andra slamkrypare vill jag helst vara utan.

Fredag. Red snapper creole style med ris. Ingen höjdare – mer som en tisdagsmiddag hemma. Fast sämre.
Lunch på ett café i Cameron: Panini toast med ost och skinka. Och om man inte beställer Café Grand så får man en espresso. Nu vet vi det.

Torsdag. Crêpe till middag. Min med chèvre och grönsaker. Barnens med chokladsås, kolasås och grädde. Suck.

Onsdag. Moules frites. Veckans höjdare. Jag valde en lyxvariant med herbes de Provence, vitlök, psprika, grädde och lardons; bacontärningar – fantastiskt gott till musslorna.

Tisdag. Lunchsallad med foie gras, rökt lax och kallrökt kött. Och en jättegod senapsvinegrette.
Jag kan verkligen rekommendera Bretagne som mål för en aktiv semester för familjen. Hör finns massor av bra naturområden, med toppenfina möjligheter för löprundor, skogspromenader, mountainbike och klättring. Dykning, kanotpaddling och andra vattensporter är också givet.
Och så är det lagom varmt för en sommarresa. Skönt att kunna vara aktiv utan att det blir för varmt!