Ren träning – tryggt och riskfritt

Jag har vid några tillfällen medverkat vid utbildningar i konceptet 100% ren hårdträning, en satsning som görs av vissa kommuner för att utbilda gympersonal och andra inom träningsbranschen. Idag känns det som ett extra viktigt uppdrag.
Syftet med utbildningarna är att få bort doping och andra farliga och otillåtna företeelser i träningsvärlden. Och att få fler att förstå att vanlig mat ger bästa bränslet och byggstenarna för nya muskler. Att kosttillskott är kontaminerade eller ”kryddade” är relativt vanligt, inte minst bland preparat som säljs via nätet.
Jag har väldigt svårt att förstå att marknaden för produkter som skyndar på resultaten och ökar prestationen är så stor, och varför så många är villiga att ta genvägar och riskera att få i sig farliga ämnen. Och jag begriper inte vad som driver en 53-årig kvinna att riskera livet för att höja sin prestationsförmåga under ett träningspass. Läs mer om kvinnan som efter att hon tagit ett prestationshöjande kosttillskott fick en hjärnblödning under träningen, i dagens GP.
Med helt vanlig bra mat, rätt tajmad i förhållande till träningen, och tillräcklig återhämtning, kan man bygga muskler och bli starkare – OCH slippa riskera livet under träningen.
Läs mer om mellanmål inför och efter träning här.

IMG_8388.JPG