Fina ord om föreläsning om kost och träning på Kungälvs handbollsklubb

Från en av de som var med och fyllde salen när jag föreläste för Kungälvs handbollsklubb KHK kom det här inlägget på bloggen. Jag gillar mina föreläsningsuppdrag – och positiv feedback gör det extra roligt!

En matnyttig föreläsning
Publicerad 2015-01-13 23:48
I måndags var vi många föräldrar och ett antal ungdomar som ville veta mer om mat och kost. I en fullsatt (mini) aula på Mimers Hus lyssnade vi på Kajsa Asp Jonssons kostföreläsning innehållande massor av matnyttigt i dubbel bemärkelse. Kajsa är dietist, journalist och författare. Hon är dessutom tränare och ledare för pojkar-06.
Kajsa pratade om vikten av att lära känns sin egen kropp och vad just den behöver beroende på hur mycket man tränar och har sin livsföring i övrigt.
Hon fokuserade på barn och ungdomar som tränar mycket och hur viktigt det är att äta riktig mat. Vi fick veta mer om återhämtningsmål och att superhjältarna inom kosten bl.a. är rödbetor, apelsiner och spenat. Visste ni t.ex. att äta rödbetor påverkar din syreupptagningsförmåga och därmed din kondition?
Det bästa rådet från Kajsa tyckte jag ändå var att vi inte skulle göra kosthållningen svårare än den är. Vanlig mat är bra men det är viktigt att vi hjälper våra barn och ungdomar att fylla kyl och frys med vettiga råvaror.
En tankeställare jag fick och som jag kommer ta med mig till vårt nästa styrelsemöte är; hur kan vi förändra sortimentet i cafeteriorna i idrottshallarna så att både barn, ungdomar och även vuxna kan hitta något bra som mellanmål där?
Jag tror att fler än jag gick från föreläsningen och kände sig inspirerad. När jag kom hem pratade jag med min familj och vilka små skillnader kan vi göra redan i morgon, samtidigt som jag satte på en kanna Te – som för övrigt är fyllt med bra saker för kroppen, nämligen antioxidanter.
Tack Kajsa för en inspirerande kväll!
/Kristina Lindfors
Styrelseledamot och ansvarig för föräldrafrågor i KHK.

Tack själv! :)

IMG_9173.JPG