Vem behöver #kosttillskott?

Kosttillskott en väg till bättre hälsa enligt en debattartikel i GP idag. Jag skulle inte bli jätteförvånad om avsändarna är verksamma i kosttillskottsbranschen.
Äter du tillräckligt av kött, fisk, ägg, skaldjur, mjölk, yoghurt, fullkorn, grönsaker, bönor, frukt, bär, rotfrukter och hjärtvänligt fett behövs inga tillskott. Möjligtvis vitamin D.
Bara 1 av 5 svenskar äter fem grönsaker/frukter per dag, dvs den mängd som rekommenderas för att förebygga hjärt-kärlsjukdom och vissa typer av cancer, och få i sig de vitaminer, mineraler och fibrer man behöver.
I vissa grupper (bl a barn) kommer var fjärde kalori från det som Livsmedelsverket kallar utrymmesmat, alltså sådant som inte bidrar med näring utan enbart kalorier, från t ex socker och fett.
Lägg pengarna på grönsaker, frukt, fisk och annat bra istället så får du mer näring, hälsosamt fett, och vitaminer i sin naturliga förpackning, inklusive fibrer. Fibrerna ger näring åt tarmbakterierna och bidrar till att tarmen mår bra vilket har en väldigt stor betydelse för vår hälsa.
Satsa på bra frukostar, mellanmål som ger stabil energi och mycket grönt vid lunch och middag, så behöver du inte fundera så mycket mer.
Piller kan aldrig ersätta bra mat och goda vanor.

(null)