When in Barcelona, don’t miss Flax & Kale

Tack vare initierade tips hittade jag till Flax&Kale i Barcelona; ett riktigt drömställe, om du frågar mig!
Här har man verkligen vågat satsa på hälsa och miljö fullt ut, utan kompromisser. Kombinationen av otroligt god mat, härliga smakkombinationer, nytänkande och råvaror av toppkvalitet – oslagbart.
Transparens genomlyser alla detaljer. Menyerna är detaljerade och beskriver varje ingrediens och vad de är bra för. Rätterna är märkta med hälsopåståenden (vissa av dem hade troligtvis inte passerat nålsögat för vad som anses vara vetenskapligt belagt…) och indelade i raw food, plant based, gluten free och/eller oily fish.
Från restaurangen finns fönster in till kylrummen så man ser de färska råvarorna; meloner, paprikor, tomater, mango, morötter, grönkål…

falxandkale-juicer falxandkale-juice
Man har ett stort utbud av ekologiska viner och i lokalen intill finns Theresas juicery. Juicerna med rödbeta, spenat, ingefära, citron och annat, kan man både beställa från menyn och dricka på plats och köpa med sig hem.

kalesalad-avocado-oliveoil-flaxandkale kalesalad-avocado-flaxandkale
Kalesalad med grönkål, avokado, rädisor, sjögräs och en dijonsenapsvinägrett, samt grillad vattenmelon med chèvre och parmesan.

chvre-beetroot-mango eatbetter-livelonger
På en mosaik av mango, rödbeta, jordgubbar, ruccola och pinjenötter tronade en boll av chèvre med rödbetsjuice. ”Eat better. Be happier. Live longer.” Amen.

Flax&Kale är både restaurang, vinbar och fikaställe, och nischar sig mot flexitarianer. Maten innehåller ingen mjölk och inget kött. En del rätter bygger på färskpressat och raw food, andra ingredienser är varsamt tillagade. Även smoothies, färskpressade juicer, kaffe och vin serveras under samma tak.

Här får du massor av smak och näring i en skön miljö: Flax&Kale är ett ställe med mycket SoHo-känsla i kvarteren vid universitetet, nära katedralen i centrala Barcelona.
Gott som gör gott, i dubbel bemärkelse, för att citera barcelonabon som tipsade mig: Sanna Rosell. TACK!

Hemsida Flax&Kale
Instagram @flaxandkale