Grönkål är superhett och ett trevligt sätt att äta den på är i form av krispiga chips.
Såhär gör du dina egna grönkålschips – jättegoda och fulla av antioxidanter och nyttiga vitaminer.
Grönkålschips
- 7-8 dl grönkål
- 1/2 msk smör- och rapsolja
- 1/2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk solrosfrön
Gör såhär
Skölj kålen och skär i 2 cm breda strimlor. Torka den med en ren kökshandduk och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över fettet och strö över flingsalt och solrosfrön.
Rosta/torka kålen ca 20 minuter i ugn ca 175 grader, gärna varmluft. Vänd efter halva tiden. Klart!
Grönkålschipsen passar fint som snacks och som tillbehör, prova gärna till kallrökt lax. Supergott!