Krispiga grönkålschips 

Grönkål är superhett och ett trevligt sätt att äta den på är i form av krispiga chips.

Såhär gör du dina egna grönkålschips – jättegoda och fulla av antioxidanter och nyttiga vitaminer.

Grönkålschips

  • 7-8 dl grönkål
  • 1/2 msk smör- och rapsolja
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk solrosfrön

Gör såhär

Skölj kålen och skär i 2 cm breda strimlor. Torka den med en ren kökshandduk och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över fettet och strö över flingsalt och solrosfrön.
Rosta/torka kålen ca 20 minuter i ugn ca 175 grader, gärna varmluft. Vänd efter halva tiden. Klart!

Grönkålschipsen passar fint som snacks och som tillbehör, prova gärna till kallrökt lax. Supergott!