Sugen på en grönare vardag? Dags att prova något nytt och få in lite mer vegetariska alternativ? Prova mina rödbetsbiffar!
Blir det något över går de bra att frysa in – perfekt för matlådan!
Du behöver
500 g rödbetor
1 liten gul lök
2 ägg
1 burk/tetra kikärtor, sköljda och avrunna
½ tsk salt
svartpeppar
Fett till stekning, t ex smör- & rapsolja
Gör så här
Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, salt och peppar i en bunke. Mixa hälften av smeten med kikärterna till en jämn röra. Blanda i resterande smet och rör om väl.
Forma till biffar och stek i fettet på medelvärme i en stekpanna, några minuter på varje sida.
Servera gärna tillsammans med chèvre eller fetaost, tzatziki, kanske klyftpotatis och en blandad sallad. Biffarna passar även bra som alternativ till pasta, ris eller potatis – till kyckling till exempel.