#Greenmonday imorgon?Rödbetsbiffar är en favorit!

Sugen på en grönare vardag? Dags att prova något nytt och få in lite mer vegetariska alternativ? Prova mina rödbetsbiffar!
Blir det något över går de bra att frysa in – perfekt för matlådan!

Du behöver 
500 g rödbetor

1 liten gul lök

2 ägg

1 burk/tetra kikärtor, sköljda och avrunna

½ tsk salt

svartpeppar

Fett till stekning, t ex smör- & rapsolja

Gör så här

Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, salt och peppar i en bunke. Mixa hälften av smeten med kikärterna till en jämn röra. Blanda i resterande smet och rör om väl.

Forma till biffar och stek i fettet på medelvärme i en stekpanna, några minuter på varje sida.

Servera gärna tillsammans med chèvre eller fetaost, tzatziki, kanske klyftpotatis och en blandad sallad. Biffarna passar även bra som alternativ till pasta, ris eller potatis – till kyckling till exempel.