Dessa plättar med havre och fullkornsdinkel, ägg och banan ger betydligt mycket mer näring än vanliga pannkakor. Mättande och väldigt goda – perfekta som brunch eller utflyktsmat!
Du behöver
3 ägg
2 dl mjölk (eller mjölkfritt alternativ, typ soja-, kokos- eller havredryck)
2 dl havregryn
1/2 dl fullkorns dinkelmjöl
1 liten mogen banan eller 3/4 normalstor
1 krm salt
Fett till stekning, t ex smör- & rapsolja
Gör såhär
Lägg alla ingredienser utom bananen i en bunke och kör med stavmixer till en jämn smet. Bryt bananen i bitar, lägg i dem och mixa en stund till.
Värm upp en plättlagg eller stekpanna till medelvärme och stek dem gyllenbruna.
Servera plättarna tillsammans med en klick kvarg eller grädde, plus fruktsallad eller bär.
För glutenfritt alternativ välj Ren havre och t ex bovetemjöl istället för ovanstående.