Idag snubblade jag över ett helt hav av kantareller. Och gjorde en fantastisk omelett till lunch.
Lyxigare än så här kan det knappast bli.
Du behöver (till 1 person)
1-1,5 dl kantareller
5 cm squash
en bit fetaost, ca 30-40 gram
2 tsk mjukt matfett, t ex smör-&rapsolja
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 krm salt
nymald svartpeppar
Gör såhär
Borsta av svampen och skär den i bitar. Strimla squashen och stek i hälften av fettet. Mal svartpeppar över och strö på lite flingsalt. Bryt fetaosten i bitar och rör ihop med svampfräset. Lägg detta åt sidan medan du gör iordning omeletten:
Vispa ihop ägg, salt och mjölk. Värm resten av fettet i stekpannan och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten stannat. Stick i den med en gaffel då och då så att den blir jämnt gräddad.
Lägg svampfräset på omeletten och servera. Jag åt min omelett direkt ur stekpannan. Mums.