Cairy – nätverk för människor i missbruk #Friskvårdspodden

I den här veckans upplaga av Friskvårdspodden möter vi Andreas Haglund, en av grundarna till Cairy – appen som ska bli världens största nätverk för människor i missbruk och deras anhöriga och medberoende.
Andreas är själv nykter alkoholist och menar att det är lättare att få det stöd man behöver via appen och nätverket än att gå till fysiska AA-möten på en bestämd tid.
Han vill även bidra till att bryta stigmatiseringen kring sjukdomen och att det ska bli lika naturligt och accepterat att avstå från alkohol som det är att undvika jordnötter för att man har en jordnötsallergi. Alkoholism är en kronisk sjukdom som närmare 800.000 vuxna svenskar lider av, och den skadar ännu fler.
– Det är många som känner skam och skuld, ofta känner man sig väldigt ensam när alkoholen blir ett problem, säger Andreas Haglund. Via Cairy kan man dela erfarenheter och prata med andra i samma situation. Vi tror också att det kännas lättare att söka hjälp i ett tidigare skede om det blir mer lättillgängligt.

”Historien har visat att magiska saker verkligen händer när människor öppnar sitt hjärta för andra, med CAIRY vill vi ta fasta på detta men göra det ännu enklare att mötas.”

Lyssna på vårt samtal med Andreas via iTunes eller Soundcloud.

Du hittar appen CAIRY här!