Veckans ämne i Friskvårdspodden: motivation

Den här gången pratar vi om motivation. Vad är egentligen skillnaden mellan inre och yttre motivation, och hur kan vi hitta och stärka drivkraften till förändring – eller för att behålla en bra vana?

När vi pratar om motivation handlar det ofta om matvanor, träning, sömn eller något annat som behöver ändras för att livet ska bli mer hälsosamt, men även när vi behöver ändra ett invant beteende inom andra områden kan det behövas en rejäl portion motivation för att nå målen. Att falla tillbaka till gamla mönster och invanda rutiner är ofta enklare och mer bekvämt – men om du fortsätter att göra som du alltid gjort kommer du även att få samma resultat. Vill du nå ett annat resultat behöver du göra annorlunda.

Veckans avsnitt av Friskvårdspodden finns, som alltid, att lyssna på via Soundcloud och via iTunes.