En promenad om dagen håller doktorn borta ☀️

Just nu njuter vi av de sista sommarsolstrålarna och passar på och ta en långpromenad när det är bra väder. Kanske kan det även fylla på D-vitaminförråden något.

Att komma ut en stund mitt på dagen gör dig pigg och gör att hjärnan funkar bättre under eftermiddagen. Att låta hjärnan vila en stund och få igång blodcirkulationen i kroppen har massor av positiva effekter på hälsa och välmående: Förbränning, vikt, glukosmetabolism, blodfetter, psykisk hälsa, och mycket mer.

Under den mörka delen av året är det viktigt att komma ut i dagsljus för att du ska vakna på morgonen och för att förbättra din sömn.

Och även du som inte har en hund som behöver gå ut, gör det för din egen skull. Träning och fysisk rörelse behöver inte vara så storslaget – bättre med små förändringar som håller i längden. Att lyfta rumpan från stolen och ta en promenad räcker långt. Men komplettera gärna med lite enkel styrketräning, kanske några armhävningar, magövningar och benböj.