Jag har världens bästa jobb!

Idag har jag gjort en stor matfotografering tillsammans med fotografen Katja Andersson.

Pastapytt med broccoli, oliver, paprika och rödlök

Fantastiskt kul att lämna skrivbordet och jobba lite mer ”hands on” – och få se hur en bildmänniska trollar fram vackra tavlor av mina recept.

Hälsosam mat är inte bara god och nyttig, den är vacker också. Se bara här!

Till två personer (eller en om du är rejält hungrig)
3 dl kokt pasta, t ex penne
½ msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ broccolistånd
½ röd paprika
½ gul paprika
½ rödlök
några oliver, svarta eller blandade färger
50 gram fetaost

Skölj grönsakerna och skär broccolin i småbuketter och paprikan i tärningar. Skala vitlöksklyftan och löken, skär dem i tunna skivor.

Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i vitlöken. Lägg i övriga grönsaker och låt fräsa några minuter. Tillsätt pastan och låt alltsammans blir varmt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lägg till sist i fetaosten i kuber. Servera genast.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera