Midsommarlunch

Svensk sommar i ett litet nafs. Det är så fantastiskt gott med alla de här skandinaviska sommarsmakerna som gifter sig på ett underbart sätt.

Matjessill, gräslök, gräddfil, färskpotatis, rödlök, silltårta, kallrökt lax, räkor, dill, rågknäckebröd och en god ost. Och en kall öl såklart. Helt ljuvligt.

Och sillen och laxen ger mer omega3 och D-vitamin än du får i dig på en hel vecka med de flesta kapslar och kosttillskott.

Som sagt – nyttig mat kan definitivt vara god också. Inte bara nyttig.

Och sen ska 96% av oss äta jordgubbar.
8,5 miljoner svenskar kan inte ha fel – det ÄR gott med jordgubbar.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera