Mjölk som sportdryck

Nyligen publicerades en studie som visar att mjölk som återhämtningsdryck minskar träningsvärk . Jag har skrivit om mjölk och träning tidigare, men då mer ur ett generellt återhämtningsperspektiv. I den nya studien har man specifikt studerat tärningsvärk. Intressant.

Mjölk är bra i idrottssammanhang, och ett enkelt sätt att få i sig protein, vätska och energi. Aminosyror och andra ämnen tas upp under en längre tidsperiod, man får ett stabilare vätskeupptag och jämnare nivåer av näringsämnen. Mjölk är enkelt och praktiskt både före träning och som återhämtningsmål.

Ta med mjölken i en liten ståltermos i träningsväskan, lägg gärna i några isbitar så håller den sig kall och fräsch.

Författare

Kajsa Asp Jonson är dietist, journalist, hälsoinspiratör och författare. Hon driver företaget Mersmak kommunikation och gav under våren 2012 ut boken Mersmak för livet.

Kommentera