Och för den som undrar varför jag tycker det här med socker till barn är så allvarligt…

För den som undrar varför jag går igång så starkt på det här med socker och barn; om jag är väldigt väldigt rädd om mina barns tänder, att jag vill begränsa deras kaloriintag, eller om jag helt enkelt är ”en såndär som tycker att barn inte ska få ha det lite roligt, mysigt och gott” – se den här intervjun med vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.

Vi är inte snälla mot barnen när vi ger dem sötsaker. 

Och sen vill jag gärna belysa rättviseaspekten; Det är INTE rättvist att en fyraåring får lika mycket läsk som pappa som väger 4-5-6 gånger mer. Snarare kan man tänka att barnets sockerkoncentration blir 4-5-6 gånger högre. Alltså som att barnet får 2-3 liter läsk när pappa dricker 50 cl.

Läs gårdagens blogginlägg om fredagsdisco i fyran.

Och just det – idag är det One of those days; Kanelbullens dag. Även idag behöver man se över vad som egentligen är en normal portion.

Jag har många gånger gått förbi det här skyltfönstret i Göteborg och tänkt att den här bullen (som alltså ligger på ett tårtfat) är tänkt att räcka till hela släkten. Men efter allt som hänt under den här veckan så vet jag inte längre.
Jag hoppas att den delas på minst 5-6 personer.

kanelbullensdag

2 kommentarer