Mat för både hjärta och hjärna

Samma kost som är bra för hjärtat tycks också vara bra för hjärnan.

Blåbärsdessert

Nya studier tyder på att B12-brist innebär större risk att drabbas av Alzheimers. Forskaren Miia Kivipelto vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska Institutet, gav i helgens Vetenskapsradion förslag på en middag med mat som tros vara bra, både för minnet och för hjärtat.

Förrättssallad med valnötter och dressing med olivolja, färskpressad lime och honung.

Ugnsstekt lax, kryddad med rosmarin och svartpeppar.
Risotto gjord på matkorn, frästa rödbetor, lök, grönsaksbuljong och riven parmesan.

Blåbär och vaniljyoghurt varvad i dessertglas och toppad med hackad mandel och lite flytande honung.
(mitt tips är att rosta mandeln i en torr stekpanna för att få fram de goda smakerna!)

Dryck: Chianti. Vatten. Kaffe eller te.

Värt att prova, eller hur!?