Effektivitet kräver gott kaffe

Ibland blir det väldigt mycket på en gång. Man skulle kunna säga att det kör ihop sig. Eller så kan man ta ett steg åt sidan och förundras över hur mycket man kan få gjort med kniven på strupen. Förutom allt jag ska hinna med på jobbet den här veckan så är det väldigt mycket annat som ska fixas. Barnkalas. Möhippa. Alla olika skogsryggsäckar och gympapåsar som ska packas. Två stockholmsresor, artiklar som ska skrivas, föreläsningar och seminarier.

Detta är en vecka då den färdiglagade frysta köttfärssåsen får visa upp sina bästa sidor. Och JA, vi har fiskpinnar i frysen. Och mamma scans ekoköttbullar.

När det är lite lugnare förbereder jag så att jag slipper den värsta vardagsstressen. Förbereder middagsmat så att man bara behöver koka pasta, ris eller potatis när man kommer hem, vilket kan vara otroligt skönt när man har mycket annat att tänka på. Presenter till barnens kompisar handlar jag lite då och då, så får de ligga i ett presentlåda tills det är kalasdags.

En sån här vecka behövs träningen mer än någonsin, hjärnan behöver återhämtning, kroppen behöver bli av med spänningar och stress. Men det är väldigt svårt att få tiden att räcka till. Försöker klämma in en promenad när jag ändå ska ta mig till ett möte en bit bort. Åker till Stockholm imorgon, då får träningskläderna hänga med. Ska prova ett (för mig) nytt Friskisställe på Kungsholmen.

Dags att sätta igång med förberedelserna inför dagens föreläsning för studenter på dietistutbldningen på Göteborgs Universitet. Men först – morgonkaffe.

5 kommentarer

Hej Sofia!
Jag klämmer in några pass i veckan, har mest löptränat de senaste åren, men nu när det blir för ruggigt ute går jag gärna på olika gruppträningspass.
Det blir väldigt blandat, det viktigaste är att jag kan köra järnet och känna mig riktigt trött efteråt – lite spinning, lite core, lite intensivjympa, lite boxning.
Och gärna lite yoga emellanåt.
Var kaffet gott?
//K

Hejsan Kajsa
Längesedan vi sågs nu, men följer din blogg som jag gillar riktigt mycket (hittade in genom Facebook)! Är så fruktansvärt dålig på att laga mat, eller rättare sagt att ta mig tid att laga mat, när jag väl gör det blir det oftast bra =)
Gillar dina braiga recept som är enkla och snabblagade! Passar min aktiva livsstil kanon!

Är du fortfarande med i BNI? Tänkte jag kunde komma och hälsa på framöver om du vill bjuda in mig som gäst?

//Sarah (Fd P2B Säljrekryteringar)

Hej Sarah!
Tack för värmande kommentarer. Kul att du uppskattar mina recept och veckomatsedlar.

Du får gärna gästa min BNI-grupp. Jag hinner inte gå dit själv den här terminen, men du är välkommen att anmäla dig här.

Välkommen tillbaka till mina sidor!
//Kajsa