GI bästa viktminskningsmetod

En ny studie som idag publicerats i New England Journal of Medicine
visar att kost med hög andel protein och lågt Glykemiskt index är bäst när man vill gå ner i vikt. Inga konstigheter att det är lättare att bli smalare om man äter sig mätt på kyckling, fisk och magert kött kombinerat med gryn, bröd med hela korn och rejält med grönsaker och bönor. Men alltid bra när det bevisas och publiceras i en av de mest ansedda medicinska tidskrifterna.

GI har tyvärr i folkmun kommit att innebära mat med hög fetthalt och så lite kolhydrater som möjligt – det är alltså inte det saken gäller. Den ”riktiga” GI-maten består av bra kolhydratkällor som bearbetas långsamt i kroppen, och proteinkällor med låg fetthalt. Då håller man sig skönt mätt och det är lättare att hålla sig borta från mer kaloririk mat såsom smaskiga efterrätter och onyttiga mellanmål.

Bra mat och skön träning i lagom dos ger dig rätt vikt och gör dig frisk.
Svårare än så är det inte.

Foto: Katja Andersson